Aleja Svetog Save 15, 78000 Banja Luka, BiH
Kontaktirajte nas na: +387 65 565 253 (Viber/WhatsApp)

Dijaspora

Dijaspora

Kako biste uštedili vrijeme i novac Rent Asistent će obavljati posao za vas.

Za sve naše sugrađane koji su napustili rodni grad pripremili smo paket usluga kako bismo im odmor u domovini učinili ljepšim i sa što manje obaveza.

Kada dođete na odmor u rodni grad, vremena je malo, a obaveza mnogo. Ne želite ga provestri u redovima trčeći od ureda do ureda.

Usluge za dijasporu

Obavljanje administrativnih  obaveza u intitucijama i pribavljanje dokumenata (Onda kada Vam zatreba neki dokument iz domovine pribavljamo i šaljemo na Vašu adresu izvode iz matičnih knjiga (rođeni, vjenčani, umrli, državljanstvo, prebivalište…), zdravstvene i radne knižice, uverenja/potvrde, diplome o završenoj školi, kupujemo i šaljemo razne proizvode iz BiH na Vašu adresu u inostranstvu)

Organizujemo obilazak i provjeru nekretnine, podnosimo vlasniku izvještaj o stanju nekretnine putem e-maila uz slanje fotografija, kompletno održavanje Vaše nekretnine u saradnji sa raznim profilima zanimanja: vodoinstalateri, električari, limari, zidari, arhitekte, građevinari…, pregled i ispitivanje instalacija struje, vode i plina, očitavanje brojila, prikupljanje pošte i računa (infostan, porezi, održavanje zajedničkih prostorija, električna energija, telefon, internet, kablovska…), njihovo plaćanje/slanje, zavisno o dogovoru, provjetravanje kuće i zalivanje cvijeća i ostalih biljaka, čišćenje prostorija, ispuštanje vode iz instalacija zimi u cilju sprečavanja pucanja cijevi, manji građevinski i instalacioni radovi…

Ukoliko imate nekretninu na prodaju ili su vlasnički odnosi neriješeni i ne znate odakle započeti, pozovite nas i naš Agent za nekretnine će obaviti cijelu proceduru za vas i prodati nekretninu po najboljoj cijeni. Ukoliko želite iznajmiti Vašu nekretninu ili je pretvoriti u “Stan na dan” za vas ćemo je iznajmiti ili završiti proces registracije u TOBL.

U saradnji sa renomiranim klinikama dogovorićemo na vrijeme termin kod stomatologa, dermatologa ili kompletan internistički pregled. Ukoliko želite laserski skinuti dioptriju, riješiti se katarakte ili podići kapke, u vrhunskoj klinici obavićete pregled i intervenciju.

Odlaskom naših najmilijih, ne umire sjećanje na njih. Kada živite daleko od mjesta počivališta niste u mogućnosti održavati grobna mjesta kako pokojnici zaslužuju.
Rent Asistent će izaći u susret vašim potrebama!
U vaše ime ćemo očistiti grob, ukrasiti ga cvijećem, upaliti svijeće, kada i kako vi želite: na određeni datum, sedmično ili mjesečno. Obavljenu uslugu dokumentovaćemo fotografijom, prije i poslije uređenja, i poslati je vama.

Ukoliko dolazite avionom na neki od aerodroma u okruženju dogovorićemo Vam prevoz ili Rent A Car. Ukoliko imate potrebu da smjestite vaše goste rezervisaćemo vam „Stan na dan“ ili hostel po želji.

Kada vaši bližnji dođu u pozne godine, ili kada je neko vaš bolestan i nemoćan, prijeko vam je potrebna pomoć. Angažovanje profesionalnog njegovatelja omogućava zadržavanje postojećeg kvaliteta življenja i pruža porodici osjećaj sigurnosti.
U saradnji sa sertifikovanim njegovateljima Rent Asistent će vam obezbijediti neophodnu pomoć.

Trebate još neku uslugu?

Kontaktirajte nas, jer ćemo mi sve organizovati! +387 65 565 253